Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Τον κάρφωσε ξανά... ΠΑΟ για το πέμπτο!!


Σε έναν πραγματικά μεγάλο ημιτελικό, ανάμεσα στις δύο ομάδες εκατομμυρίων και παικτών με προσωπικότητα, ο Παναθηναϊκός με τον αέρα της καλύτερη και πιο έτοιμης ομάδας νίκησε τον Ολυμπιακό με 84-82, με τον Γιάννη Μπουρούση να χάνει στο τέλος την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, σε έναν ημιτελικό διαφήμιση του ευρωπαϊκού και όχι μόνο του ελληνικού μπάσκετ!

Τα μεγάλα παιχνίδια κρίνονται από μεγάλους παίκτες που αποδίδουν καλά στην κατάλληλη στιγμή. Ο Παναθηναϊκός είχε τέσσερις το βράδυ της Πρωτομαγιάς στο Βερολίνο. Ο -ανίκητος εντός της ρακέτας- Νίκολα Πέκοβιτς, ο -εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και πολύ καλός στην άμυνα σε όλη τη διάρκεια του ματς- Βασίλης Σπανούλης, ο σταθερότατος Μάικ Μπατίστ και ο μοναδικός για αυτές τις περιπτώσεις Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πήραν από το χέρι την ομάδα τους και την οδήγησαν στον έκτο τελικό της ιστορίας της!
Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον ένα βήμα μακριά από την ιστορική κατάκτηση του πέμπτου τροπαίου, που θα επικυρώσει την άποψη ότι είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της τελευταίας 15ετιας, αφού καμιά άλλη ομάδα δεν έχει κατακτήσει πάνω από τέσσερις κούπες από τότε που καθιερώθηκαν τα Φάιναλ Φορ!
Ο Ολυμπιακός δεν άντεξε να κυνηγάει τον Παναθηναϊκό στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και πλήρωσε την απουσία του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στην άμυνα, την ασθένεια του Γιάννη Μπουρούση και τις λίγες λύσεις που εμφάνισε κατά τη διάρκεια του ματς, τουλάχιστον σε σταθερή βάση. Ο Λιν Γκριρ ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο χάθηκε, ο Θοδωρής Παπαλουκάς είχε μεγάλες εκλάμψεις, αλλά όχι στάνταρ απόδοση και ο Νίκολα Βούσιτς ξύπνησε σε μεμονωμένες στιγμές του αγώνα, όπως και ο Τζος Τσίλντρες. Όλοι οι υπόλοιποι χάθηκαν μέσα στην απειρία τους, ακόμη και ο Γιοτάμ Χαλπερίν που ξέρει τι σημαίνει αυτή η διοργάνωση.


***Το blog μας σε λίγες μέρες θα έχει και φωτογραφικό υλικό μέσα από τον αγώνα, το οποίο θα μας σταλεί απο φίλο του Ολυμπιακού ο οποίος παρευρισκόνταν στο γήπεδο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: