Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ "ΓΡΑΦΕΙ" ΙΣΤΟΡΙΑ

Η μία διάκριση ακολουθεί την άλλη και η φετεινή μπασκετική χρονιά για την Πρέβεζα είναι από τις καλύτερες στην ιστορία της. Η ομάδα μίνι '97,με προπονητή το Θεόφιλο Λιόντο, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια εσκαβδε αφού νίκησε στον τελικό, στο "ουδέτερο" γυμναστήριο της Άρτας, τον αγσ Ιωαννίνων με σκορ 56 - 50. Για πρώτη φορά στην μπασκετική ιστορία της Πρέβεζας συνέβη να κατακτηθούν δύο "ηλικιακά" πρωταθλήματα, το παιδικό πρωτάθλημα της ένωσης (προπονητής της ομάδας μας ο Σπύρος Πολίτης) και το τουρνουά μίνι '97. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα την "τρομερή" δουλειά που γίνεται στην υποδομή του μπάσκετ στην Πρέβεζα και πόσο απαραίτητη είναι η λειτουργία θυγατρικής ομάδας. Η διάκριση είναι τεράστια αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο πρωταθλητής αναδεικνύεται από επτά (7) νομούς : Ιωαννίνων, Αιτωλοακαρνανίας, Κέρκυρας, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Λευκάδας.
Για την ιστορία : ήταν ένας σκληρός αγώνας αφού και οι δύο ομάδες έπαιζαν δυνατές άμυνες. Ο αγσί προηγήθηκε μια και μόνο φορά στη λήξη του 1ου δεκαλέπτου. Ο άτλας από την αρχή του 2ου δεκαλέπτου πήρε το προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι τέλους. Η διαφορά έφτασε μέχρι και 12 πόντους. Τα δεκάλεπτα : 7 - 8, 22 - 16, 40 - 29 και 56 - 50.
Άτλας Πρέβεζας (Λιόντος) Ζήσης 2, Διαμάντης 10, Θεοχάρης 19, Μάκης, Μπόκιας, Μπούντας 1, Δόνος, Πιστιόλας 9, Κίκερης 3, Πουρναρόπουλος 6, Πετρόπουλος 2, Βαγγελάκης 4, Παπουτσάκης. Αν και ο αρχηγός της ομάδας Μπούντας πέτυχε μόνο 1 πόντο (στενά μαρκαρισμένος και φορτωμένος από νωρίς με φάουλ) σκόραραν 9 παίκτες και έτσι δεν φάνηκε η "έλλειψή του". Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι οι Διαμάντης και Μπούντας πανηγύρισαν δύο τίτλους αφού ήταν προταγωνιστές και στην παιδική ομάδα.
ΑΓΣ Ιωαννίνων (Μπέγκας) Τζοβάρας, Γιαννέτας, Καραμπίνας Δ 15, Κασόλας 8, Καραμπίνας Π, Μπόζιος, Γκαραμέτσης 15, Ψόχιος 2, Τζουβάρας, Κουμπλομάτης, Τρογκάνης, Δήμος 10.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ti ginetai o agsi otan xanei den anaferei tipote sto site;allazei h filosofia sthn htta;h mhpωs htan baries dyo httes fetos;