Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ο πρώτος τίτλος ήρθε στην Πρέβεζα : ΑΤΛΑΣ - ΑΓΣΙ 90-25

Οι πρωταθλητές
Ο ΑΓΣΙ
Ο πρώτος τίτλος της αγωνιστικής περιόδου 2011 - 2012, για όλα τα πρωταθλήματα μπάσκετ που διοργανώνει η ΕΣΚΑΒΔΕ, "ήρθε" στην Πρέβεζα. Και το "έφεραν" τα παιδιά του μίνι '99 (Πρεβεζανόπουλα γεννημένα το 1999). Και δεν ήταν ένας απλός τίτλος, ήταν ένας θρίαμβος. Οι δυνατότητες αυτής της ομάδας είχαν φανεί από την 1η φάση όταν νίκησε όλους τους αντιπάλους με συντριπτικά σκορ. Και στη συνέχεια, με τον ίδιο ρυθμό, έφτασε στον τελικό αήττητη. Εκεί, στο κλειστό γυμναστήριο της Άρτας, είχε να αντιμετωπίσει, τον πιο συνήθη πλέον αντίπαλό μας σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα της ένωσης, τον ΑΓΣ Ιωαννίνων. Ο ΑΓΣΙ είχε μια ήττα στο παθητικό του αλλά είχε πάρει τη ρεβάνς και ήρθε με φιλοδοξίες στον τελικό. Αλλά τα παιδιά από την Πρέβεζα "δεν τους άφησαν κανένα περιθώριο". Μπήκαν στον αγώνα με ένα και μοναδικό σκοπό, να φέρουν το τρόπαιο στην Πρέβεζα κι έδειξαν τις προθέσεις τους από το 1ο λεπτό. Ξεκίνησαν με 10 - 0. Τα Γιαννιωτόπουλα αντέδρασαν και μείωσαν σε 10 - 5 αλλά μέχρι εκεί. Η ομάδα της Πρέβεζας με αιχμή τον ανίκητο σήμερα Θωμά Πιστιόλα "εκτίναξε" τη διαφορά στο +15 (1ο 10λεπτο 24 - 9). Στον ίδιο δαιμονιώδη ρυθμό και η 2η πεντάδα με οργανωτή το Θωμά Λογοθέτη "πήγε" τη διαφορά στο +25 (2ο 10λεπτο 42 - 17). Το 2ο ημίχρονο ήταν μονόλογος για τον Άτλα. Τα επιμέρους 10λεπτα 24 - 5 (66 - 22)  και 24 - 3 (90 - 25 τελικό).
       
Ο Πρόεδρος της ομάδας μας  Δημ. Κωνής απονέμει το κύπελλο 
Είναι γεγονός ότι τα παιδιά "έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους" γιατί δε νικάς εύκολα αγωνιστικό τμήμα του ΑΓΣΙ. Κανένας δεν υστέρησε αλλά πρέπει να αναφερθεί η φοβερή άμυνα και το πάθος του Αλέξανδρου Σίσκα, οι καταπληκτικές πάσες των Δημήτρη Κοτσίνη και Ζαχαρία Μπέλλου και τα "σκουπίδια" που μάζεψε ο Χρήστος Σπυράκος. Ο Θωμάς Πιστιόλας είναι γεγονός ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τα παιδιά της ηλικίας του. Κατά γενική ομολογία ήταν μια κλάση καλύτερος απ' όλους. Και ο Θωμάς Λογοθέτης εκτός της οργανωτικής του ικανότητας έδειξε και την εκτελεστική του.
Ο γύρος του θριάμβου
Τα παιδιά του ΑΓΣΙ έδειξαν επηρεασμένα από την πληθωρική παρουσία των νεαρών αθλητών της Πρέβεζας και βρέθηκαν μακριά από τις πραγματικές τους δυνατότητες. Σίγουρα δεν είναι αυτή η μπασκετική τους αξία.
Στο κέντρο σηκώνουν το κύπελλο
Καλύτερος παίκτης από τους μικρούς Γιαννιώτες ήταν ο Θωμάς Μητσόπουλος. 
     Ο προπονητής των πρωταθλητών Θεόφιλος Λιόντος, μετά τη λήξη του αγώνα δήλωσε : "Φυλάξαμε για τον τελικό το καλύτερό μας παιχνίδι. Σήμερα και οι 12 ήταν καταπληκτικοί. Όλα οφείλονται στην άμυνα. Όλοι έπαιξαν φοβερή άμυνα. Η άμυνά μας ανέβασε τη δική μας  ψυχολογία και επηρέασε αρνητικά τους αντιπάλους μας. Ο ΑΓΣΙ ήταν καλύτερη ομάδα από όσες αντιμετωπίσαμε μέχρι τον τελικό. Αλλά με τη σημερινή μας εμφάνιση δεν είχε καμμία τύχη. Πιστεύω ότι οι επιτυχίες του Πρεβεζάνικου μπάσκετ δε σταματάνε εδώ. Θα υπάρξει συνέχεια. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές."

Πεσμένοι στο παρκέ πανηγυρίζουν
ΑΤΛΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (Λιόντος Θεόφιλος) Μαγκλάρας Γιώργος, Σίσκας Αλέξανδρος 9 (1), Τσεκούρας Γρηγόρης 4, Κοτσίνης Δημήτρης 8, Ζήσης Βαγγέλης 4 (1), Λογοθέτης Θωμάς 8, Μπέλλος Ζαχαρίας 1, Τζίμας Βύρων, Σπυράκος Χρήστος 12, Φωτίκας Γρηγόρης 9 (1), Μπακάλης Άγγελος 3, Πιστιόλας Θωμάς 32  !!!
 ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Θώμος Δήμος) Βάσσης 2, Τσίλογλου, Μητσόπουλος Ν, Καμινάρης 3,  Καννής 7, Μητσόπουλος Θ 5, Πάνος 1, Μπάμπας 2, Χρήστου, Καρράς  3, Λέκκος, Γούκος 2.
H ομάδα με το κύπελλο
    Οι διαιτητές του αγώνα Μίγδος Γιώργος και Γεροδήμος Αλέκος, ως συνήθως κι όπως πρέπει, "πέρασαν" απαρατήρητοι. 














Δεν υπάρχουν σχόλια: