Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

«Άνοιξη» του μπάσκετ στο Κολυμβητήριο


«Άνοιξη» του μπάσκετ στο Κολυμβητήριο

Μπορεί να βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιρού, ωστόσο το 3 on 3 τουρνουά μπάσκετ που διοργάνωσε η Νικόπολη στα γηπεδάκια του κολυμβητηρίου της Πρέβεζας, μάλλον μαρτυρά δείγμα «άνοιξης» του αθλήματος, όσον αφορά τις μικρές ηλικίες και το μέλλον του μπάσκετ στην πόλη μας, καθώς πολλά από τα παιδιά έδειξαν πως το ταλέντο δεν έλειψε ποτέ από τη «γειτονιά» μας.
Το τουρνουά που ξεκίνησε την Παρασκευή, ολοκληρώθηκε χθες με τους τελικούς των κατηγοριών, διαγωνισμούς βολών και τριπόντων, αλλά και αγώνες κοριτσιών. Στο περιθώριο της αγωνιστικής δράσης τιμήθηκαν ο Σπύρος Πολίτης (για την πολυετή αγωνιστική του προσφορά στη Νικόπολη, αλλά και για την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ στην Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ) και ο Ντίνος Τσιτσώνης (πρώτος στην κατηγορία των τριπόντων).
Οι προπονητές της Νικόπολης (Νεκτάριος Βαβέτσης, Σπύρος Πολίτης, Θοδωρής Ροντογιάννης και Θεόφιλος Λιόντος) και μέλη της διοίκησης φρόντισαν τις λεπτομέρειες, για να διοργανωθεί σωστά το 3 on 3, που είναι μία προσπάθεια που ευελπιστούν άπαντες να συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές.
 Στην κατηγορία των κοριτσιών, που έπαιξαν ένα μίνι-πρωτάθλημα μεταξύ τους, νικήτριες ομάδες ήταν οι «Χιονάτες» (Κατερίνα Ντόβα, Βασιλική Σάλιαρη και Νεφέλη Βερυκίου) και η τριάδα των Έλενα Κύστη, Δήμητρας Μπυράτση και Μαριάννας Βερυκίου.
Στα αγόρια, στην κατηγορία 2002-03, ο Ήφαιστος (Πιστιόλας, Παπαχρήστος, Μπινέρης) επιβλήθηκαν του Ποσειδώνα (Ρεμπής, Τζίμας, Βλάχος, Ναστούλης) με σκορ 12-11, ενώ στην κατηγορία 2000-01, ο Άτλας (Δόνος, Μπέλλος, Οικονόμου), επικράτησε του Μίλωνα (Παπουτσάκης, Πεπόνης, Γεωργιάδης) με σκορ 11-4.
Στην κατηγορία 98-99, διεξήχθησαν πρώτα οι δύο ημιτελικοί. Στον πρώτο οι Οβιράπτορες (Πιστιόλας, Ντούσκας, Φιφής) νίκησαν τους Ιγουανόδοντες (Ράπτης, Τσάρας, Μαγκλάρας) με 15-7 και στον δεύτερο οι Οξύαινες (Κοτσίνης, Τσεκούρας, Σίσκας) τους Χαδρόσαυρους (Μπαλάσκας, Ζήσης, Νούσιας) με 15-13. Στον τελικό την πρωτιά πήραν οι Οβιράπτορες με 15-4.
Ματς με μεγάλο σασπένς στην εξέλιξή του ήταν ο τελικός της κατηγορίας 1996-97. Οι Αλαμόσαυροι (Σαρρής, Τσιτσές, Μπανός) επικράτησαν των Αγχυλόσαυρων (Μπούντας, Πάσχος, Κίκερης) με σκορ 13-10.
Τον διαγωνισμό των ελευθέρων βολών κέρδισε ο Οδυσσέας Παπουτσάκης (γεν. 2000) και τον διαγωνισμό των τριπόντων ο Βύρωνας Τζίμας (γεν. 1999). Στο τέλος του 3 on 3 είχαμε μέχρι και προσπάθεια επίδειξης καρφωμάτων από τους πιτσιρικάδες. Ίσως στον ραντεβού της επόμενης χρονιάς να μπορούν και να τα καταφέρουν. Γιατί όχι άλλωστε...
100 2564
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη χθεσινή και τελευταία ημέρα του 3 on 3, αρκετός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στο κολυμβητήριο για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των παιδιών, παρά την αφόρητη ζέστη, ενώ τις απονομές έκαναν ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Κωνής, ο γενικός γραμματέας Θεόδωρος Μυζίκος, ο προπονητής της ομάδας ανδρών Νεκτάριος Βαβέτσης και ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας, Γιώργος Φραγκούλης.
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: