Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΣΚΑΒΔΕ ΣΤΟ ΠΡΟΜΙΝΙ

Συνεχίζεται η παράδοση που "φέρνει" τη ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ πολυνίκη και πολυπρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα προμίνι που οργανώνει η ΕΣΚΑΒΔΕ τα τελευταία εννέα (9) χρόνια. Η ομάδα μας από τους 9 τελικούς αγωνίστηκε στους 8 και κατέκτησε 5!!! πρωταθλήματα.
Εφέτος, αγωνιστική περίοδο 2013-14, ακολούθησε αήττητη πορεία και την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα νίκησε στον τελικό τον Κερκυραϊκό και προχώρησε στην 5η κατάκτηση.
Η Νικόπολη έπαιξε για 35 λεπτά ωραίο μπάσκετ και δίκαια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Στο 1ο δεκάπεπτο, η ομάδα του Θεόφιλου Λιόντου, με μπροστάρηδες τους Μπέλλο, Σουλιώτη Γιώργο και Αθανασίου παίζοντας πιεστική άμυνα σ' όλο το γήπεδο, προγήθηκε με 20-10. Στη συνέχεια οι Κερκυραίοι ισορρόπησαν κάπως και το 2ο δεκάλεπτο έληξε 14-12 με συνολικό σκορ ημιχρόνου 34-22. Στο 2ο ημίχρονο, η Νικόπολη έδωσε χώρο στους αντιπάλους και το παιχνίδι εξελίκτηκε αμφίρροπο. Το 3ο δεκάλεπτο έληξε 13-13 με συνολικό σκορ 47-35. Στο τελευταίο (4ο) δεκάλεπτο οι Κερκυραίοι έκαναν την αντεπίθεσή τους, εκμεταλεύτηκαν μια 5λεπτη αδράνεια των μικρών Πρεβεζάνων και με επιμέρους σκορ 2-10 μείωσαν στο 35΄ στους 4 πόντους 49-45. Τότε η Νικόπολη "ανέβασε" την άμυνά της και οδήγησε τον αγώνα στο τελικό 54-49.
Από την Νικόπολη διακρίθηκαν επίσης οι Σουλιώτης Άγγελος και Παπαχρήστος. Από τον Κερκυραϊκό οι Μπελέρης και Τσαγκαρόπουλος Αλέξανδρος.
ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ(Θεόφιλος Λιόντος - 4 κατακτήσεις) Σουλιώτης Γιώργος 10, Πήλιος Δημήτρης 3(1), Αυδίκος Θοδωρής 3(1), Τρουμπούκης Γιάννης, Γεωργιάδης Χρυσόστομος, Πιστιόλας Ιωσήφ, Μπέλλος Χρήστος 16, Σουλιώτης Άγγελος 8, Παπαχρήστος Δημήτρης 7, Αθανασίου Δημήτρης 5, Τζίμας Γιώργος, Ρεμπής Νίκος 2.
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ(Κώστας Ίσσαρης) Ρώσσης 2, Ντίνης, Μπελέρης 26, Αυλωνίτης, Τσαγκαρόπουλος Ι, Αλαμάνος 8, Καρύδης 2, Άνθης 1, Μπουχάγιαρ, Κορωνάκης,  Τσαγκαρόπουλος Αλ 10, Βουλισμάς.
Μετά τον αγώνα, ο κ. Θεόδωρος Μυζίκος, ως μέλος του ΔΣ και της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΒΔΕ,  απένειμε το κύπελλο στους ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: