Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Πρωταθλητές της περιφέρειας οι μαθητές του “Αγελάου”


Στο τελικό της περιφέρειας προκρίθηκε το 1ο Λύκειο Ναυπάκτου στους σχολικούς αγώνες μπάσκετ του 3ου ομίλου ομαδικών αθλημάτων. Αναδείχτηκε πρωταθλητής του 3α υποομίλου ( Λύκεια Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φωκίδας) και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του 3β υποομίλου (Λύκεια Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων).
Μετά από ένα σερί επιτυχημένων αγώνων, νίκησαν και στον τελικό της διοργάνωσης το 1ο Λύκειο Άρτας με 58-47 και πέρασαν στις 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.Παρουσία ελάχιστων φιλάθλων, μέσα σε αυτούς και ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου κ. Απόστολος Ζορμπάς, και κανενός από την Νομαρχία ή το γραφείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι νεαροί αθλητές του γυμναστή Σπύρου Σταυρόπουλου έφτασαν στη νίκη. Τα οκτάλεπτα: 15-6, 18-11, 10-17 και 15-13.
Πολύ καλοί οι παίκτες της Ναυπάκτου στο πρώτο οκτάλεπτο, με όπλο την άμυνα που δέχτηκε μόλις 3 καλάθια πήραν νωρίς διαφορά 9 πόντων σκοράροντας 15 πόντους, με μόλις 6 στις 10 βολές. Πολλά τα κερδισμένα φάουλ από τις συνεχείς διεισδύσεις της Ναυπάκτου που οι Αρτινοί δεν είχαν άλλο τρόπο να ανακόψουν.
Δυσκόλεψαν τα πράγματα για την Ναύπακτο στο δεύτερο οκτάλεπτο κυρίως απέναντι σε οργανωμένη άμυνα αφού η ομάδα της Άρτας έκλεισε καλά τους διαδρόμους. Η λύση δόθηκε με καλά τρεξίματα στο ανοικτό γήπεδο και επιθέσεις πριν προλάβουν οι αντίπαλοι να οργανωθούν. Οι Ναυπάκτιοι έκαναν πολλά φάουλ, με τους Αρτινούς να είναι πολλοί άστοχοι στις βολές και να μην εκμεταλλεύονται τις μπόνους βολές. Το ημίχρονο βρήκε το 1ο Λύκειο Ναυπάκτου να προηγείται με 33-17.
Βελτιωμένη μπήκε η ομάδα της Άρτας στο δεύτερο ημίχρονο. Βελτίωσε την άμυνά της αλλά και τα ποσοστά της στα σουτ εντός της ρακέτας πετυχαίνοντας πολλά εύκολα καλάθια, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Μαργώνη. Στο τρίτο οκτάλεπτο οι Αρτινοί πέτυχαν όσους πόντους είχαν πετύχει σε όλο το πρώτο ημίχρονο ρίχνοντας τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους. Νευρική η ομάδα της Ναυπάκτου στην επίθεση με πολλές κακές επιλογές και λάθη στις μεταβιβάσεις. Κόλλησε στην αρχή του τελευταίου οκταλέπτου η Ναύπακτος, με τη διαφορά να φτάνει τους 7 πόντους (45-38). Τη λύση έδωσαν ο Γιώργος Κονίδας με ένα προσωπικό καλάθι περνώντας όλη την αντίπαλη ομάδα και ο Αντώνης Μάινος με ένα τρίποντο δίνοντας τέλος στις ελπίδες των Αρτινών.
Το τελικό 58-47 έφερε την ομάδα της Ναυπάκτου στην πρώτη θέση της περιφέρειας και στις 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Στόχος η νίκη αυτή την τρίτη στις 3 Φεβρουαρίου όπου θα αντιμετωπίσουν Λύκειο της Λάρισας διεκδικώντας μια θέση στην οκτάδα για πρώτη φορά στην ιστορία των σχολικών πρωταθλημάτων για ομάδα της Ναυπάκτου. Ο αγώνας εκτός απροόπτου θα γίνει στην Άμφισσα.

1ο Λύκειο Ναυπάκτου: Παπακωστόπουλος 11 (3), Κόλα, Κατσυφός, Κονίδας 27 (2), Τσούμας, Φούντας, Μάινος Α. 7 (1), Τσάτσος, Κυρίτσης, Μάινος Κ. 7, Παραλίκας, Αγγελόπουλος 6.

1ο Ενιαίο Λύκειο Άρτας: Θεοδώρου 6, Μάνθας, Μαργώνης 23, Κεφαλάς 4, Οικονόμου, Αναγνωστάκης 5, Βαγγελής 9.


Πηγή Νafpaktiasports

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1o lukeio nafpaktou
trelainomai.....

Ανώνυμος είπε...

pame na paroume kai ti larissa na pame stous 8

Ανώνυμος είπε...

agelae trelainomaiii...

Ανώνυμος είπε...

....tha ginoume kala
tha valoume mualo otan
paroume kai to panellinio...