Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Μεγάλη νίκη και στον τελικό : Λόρδος Βύρων - Νικόπολη 64-75


            Νικήτρια αναδείχθηκε η Νικόπολη στον α' ημιτελικό που έγινε σήμερα στο Δ. Α.Κ. Άρτας για το πρωτάθλημα παίδων ΕΣΚΑΒΔΕ. Παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ στο δεύτερο  δεκάλεπτο τα παιδιά του Νεκτάριου Βαβέτση , ξεπέρασαν το αρχικό άγχος και προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 41-33. Από την άλλη ο Λόρδος Βύρων στηριζόμενος στον ενθουσιασμό και το ταλέντο του Ξουριά και του Γιώτη, πέρασε μπροστά στο πρώτο δεκάλεπτο και ισορρόπησε τον αγώνα στο τρίτο. Αυτό όμως δεν αρκούσε. Η Νικόπολη παίζοντας οργανωμένα σε επίθεση και άμυνα, κατόρθωνε να μπαίνει εύκολα στο καλάθι, να κερδίζει ρημπάουντ και με την ευστοχία στα τρίποντα να εξουδετερώνει την άμυνα ζώνης. Όλοι πίστεψαν στην νίκη και όλοι διακρίθηκαν. Ο Σπύρος Μπουτόπουλος για μια ακόμα φορά κυριαρχούσε σε άμυνα και επίθεση, ο Σπύρος Αρταβάνης και ο Νίκος Τζώρας με τα τρίποντα σε κρίσιμα σημεία του αγώνα δεν έδωσαν την ευκαιρία στους αντιπάλους να ελπίζουν. Οι Σωτήρης Ντούσιας και Νίκος Δενδρινός πολύ καλοί στην κυκλοφορία της μπάλλας και την άμυνα. Ο Γεώργος Φίτσας κέρδισε κρίσιμα αμυντικά ρημπάουντ. Αυτός όμως που ξεχώρισε για την μαχητικότητα και το πάθος του ήταν ο Παναγιώτης Βουκελάτος, που ξεδίπλωσε το ταλέντο του και κέρδισε τις εντυπώσεις. Από τον Λόρδο Βύρωνα, που έπαιξε οργανωμένα μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, διακρίθηκε  ακόμα ο Παπαδημητρίου.
Άριστη η διαιτησία των Τζιμογιάννη, Γεροδήμου.
ΛΟΡΔΟΣ ΒΥΡΩΝ -ΝΙΚΟΠΟΛΗ 64-75 ( 14-13,33-41,52-59,64-75)   
ΛΟΡΔΟΣ ΒΥΡΩΝ (Τσακαλίδης): Ξουργιάς 25, Δάλλας , Γούσιας 3 (1), Κατσαμπάλος , Παπαδημητρίου 14, Ρόμπολας, Γιώτης 13, Μαϊόβης 2, Καππές, Βαζούρας, Αρτίκος 4 , Καστρίτσης 2.
ΝΙΚΟΠΟΛΗ  (Βαβέτσης ) :  Λάππας , Δενδρινός , Ντούσιας 5 (1) , Σαρρής , Αρταβάνης 10 (2) , Τζώρας 15 (3), Ντούρος , Φίτσας, Μπουτόπουλος 24, Σακκάς , Βουκελάτος 19 , Χαραλαμπόπουλος 2.

6 σχόλια:

Χρήστος είπε...

Παιδιά συγχαρητήρια, καλή τύχη στον τελικό.

Ανώνυμος είπε...

euxaristoume file..!!

Κερκυραϊκός.Γ.Σ είπε...

Μπράβο παιδία!
Καλή επιτυχια στον τελικό και απο εμας!

AΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 2006 είπε...

Συγχαρητήρια στον ΑΓΣΙ και στη Νικόπολη , ομάδες που διαφημίζουν το μπάσκετ. Δύο σύλλογοι με σπουδαία δουλειά στα τμήματα υποδομών. Συγχαρητήρια!!
«ΠΡΟΤΑΣΗ»
Εφόσον συμφωνείτε, ο τελικός να διεξαχθεί στο γήπεδο του Ηρακλή Φιλιατών ή της Παραμυθιάς. Τα γήπεδα των δύο συλλόγων είναι νεόδμητα, και είναι δύο κωμοπόλεις της Θεσπρωτίας που ξέρουν να επενδύουν στον αθλητισμό. Συγχαρητήρια και πάλι.

Ανώνυμος είπε...

Οταν περιγραφουμε ενα αγώνα πρεπει να τα γράσφουμε ολα :
ΕΙΔΑΤΕ εστω και μια οργανωμενη επιθεση του ΛΟΡΔΟΥ ΒΥΡΩΝΑ;
Μπασκετ της δεκαετιας του 60 επαιζε. Το μπασκετ δεν είναι παιρνω την μπαλλα και παιζω μονος μου

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε δεν ξέρω αν παρακολούθησες τον αγώνα αλλά δεν έχεις δίκιο. Η άμυνα που έπαιζε η Νικόπολη δεν άφησε ποτέ να παίξουν πέντε απέναντι σε πέντε για να δούμε οργανωμένες επιθέσεις. Αντίθετα είδαμε αρκετές φορές με διπλό σκριν να σπάνε το πρες της Νικόπολης και να βάζουν εύκολα καλάθια. Τρεις φορές πλησίασαν στους 3 ή 4 πόντους. Όλοι που είμασταν εκεί είδαμε ένα πολύ όμορφο αγώνα με άφθονο σασπένς. Δεν ήταν τυχαία 1ος στο νότιο όμιλο ο Βύρωνας. Ακόμη θέλω να τονίσω κάτι που προσωπικά διαπίστωσα αλλά μου τόνισαν οι αθλητές της ομάδας αλλά και ο προπονητής Νεκτάριος Βαβέτσης ότι τα παιδιά του Μεσολογγίου ήταν καταπληκτικά παιδιά. Άλλωστε θέλω να πιστεύω ότι όλα τα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ είναι καλά παιδιά. Τέλος οφείλω να ευχαριστήσω εκ μέρους αθλητών και προπονητή όσους εύχονται καλή επιτυχία στη Νικόπολη και στον Αγσί. Εύχομαι να δούμε ένα πολύ καλό τελικό κι ας νικήσει ο καλύτερος. Ακόμη ήταν ωραία η πρόταση των Θεσπρωτών να γίνει ο τελικός εκεί. Αυτή τη στιγμή ήταν δύσκολο αλλά αν θέλουν μπορούμε να πάμε για φιλικά μετά τον τελικό και πριν τις σχολικές εξετάσεις. Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ στη διαιτησία. Και στους 2 ημιτελικούς ήταν ΑΡΙΣΤΗ. Δεν υπήρξε παράπονο από καμμία ομάδα. Θεόδωρος Μυζίκος