Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Μεγάλη νίκη του Άτλα : Ατλας-ΠΑΣ Γιάννενα 63-53

Όσοι βρεθήκαμε χθες στο "παλατάκι" της Πρέβεζας παρακολουθήσαμε ένα πολύ "δυνατό" αγώνα ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Οι ομάδες αυτές προσφέρουν περισσότερο θέαμα απ' ότι όλες οι ομάδες της Α2 κι από μερικές της Α1. Η 2η φάση του πρωταθλήματος παίδων είναι το καλύτερο πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΕΣΚΑΒΔΕ από πολλές απόψεις. Η Πρέβεζα ξεκίνησε πολύ καλά, εξασφάλισε μια διαφορά και τη διατήρησε μέχρι τη λήξη. Το 1ο δεκάλεπτο έληξε 19-12 και το ημίχρονο 29-24.  Στο 3ο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ μπήκε αποφασισμένος να γυρίσει το ματς και με 2 γρήγορα καλάθια έφερε το σκορ στους 3 (29-26) αλλά η Πρέβεζα απάντησε με 3 αποφασιστικά καλάθια του Βουκελάτου και η διαφορά μεγάλωσε για να λήξει το 3ο δεκάλεπτο 47-38. Χαρακτηριστικό του αγώνα το ότι ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΣ και 1ος σκόρερ του Μαρούγκας στα 3 δεκάλεπτα πέτυχε μόνο 2 καλάθια εξαιτίας της καταπληκτικής άμυνας που τον έπαιξε κυρίως ο Νικολάου αλλά και οι Πλέουρας, Μπούντας. Στο 4ο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ με νέα αντεπίθεση και με 5 συνεχόμενους πόντους του Μαρούγκα πλησίασε στους 4 αλλά τότε ''πήρε μπροστά" ο μέχρι τότε "χαλαρός" Σαρρής, πέτυχε 10 πόντους κι ο αγώνας τελείωσε. Μπορούμε να πούμε ότι ο αγώνας κρίθηκε από την άμυνα που έπαιξαν τα παιδιά του Άτλα. Και οι 2 ομάδες έδειξαν "γεμάτες"  αφού χρησιμοποίησαν από 10 παίκτες χωρίς να μειωθεί η ποιότητα του παιχνιδιού. Από την Πρέβεζα διακρίθηκαν οι Βουκελάτος αν και στο τέλος έκανε 3 συνεχόμενα λάθη, Σαρρής στο κρίσιμο 4ο δεκάλεπτο, Κασαμπαλάκος (στο 1ο δεκάλεπτο "έβγαζε μάτια"), Διαμάντης που "ξαναγύρισε" γιατί στη 2η φάση δεν "είχε δείξει" και Ζαλοκώστας μόνο στην οργάνωση. Βέβαια και όλοι οι υπόλοιποι διακρίθηκαν αμυντικά εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή τους. Και ο ΠΑΣ είχε πολλούς διακριθέντες Ποσποτίκης, Δημητριάδης, Γεωργίτσης, Καρκαντέλος, Γκόγκος και ο Μαρούγκας μόνο στο 4ο δεκάλεπτο αφού δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την άμυνα που τον έπαιξαν εναλλάξ 3 παίκτες. Ρεσιτάλ προπονητικής και από τους 2 προπονητές Πολίτη και Αναστασίου. Άριστη και η διαιτησία των Μίγδου, Γαλήνα.
Δεκάλεπτα : 19-12, 29-24, 47-38, 63-53.
ΑΤΛΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (Πολίτης) Βλάχος, Μπαλάσκας, Νικολάου, Μαυρομάτης, Καρατσώλης, Πλέουρας 3(1), Ζαλοκώστας 5, Βουκελάτος 18 και πολλά ρημπάουντ, Κασαμπαλάκος 12 και πολλά αμυντικά ρημπάουντ, Μπούντας, Σαρρής 16 (τους 10 στο 4ο δεκάλεπτο) και Διαμάντης 9(1) με "μεστή" εμφάνιση.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (Αναστασίου) Ιωαννίδης, Ηλίας, Ποσποτίκης 4, Δημητριάδης 9, Στουγιάννος, Γεωργίτσης 8, Μαρούγκας 9, Νάσιος, Καρκαντέλος 12, Τάτσης 3, Μιλιάκι, Γκόγκος 8.
Πολύ δυνατά "μπαίνει" στο χώρο του μπάσκετ ο ΠΑΣ με σημαντικές εκδηλώσεις, άψογη οργάνωση από ανθρώπους που γνωρίζουν το χώρο και δουλειά στην υποδομή.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποντοι δεκαλεπτα

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΑΛΑΚΙ - ΑΓΣΙ 35-84
Δεκάλεπτα : 4-24 , 18 – 49 ημ, 28 – 69 , 35 - 84
Διαιτήτευσαν οι κ.κ. Τσίγας και Ζέρβας.
Α.Ε. ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ (Τζομάκας Ελ.): Πανίδης , Κιτσάκης , Τσουμάνης 11 (1), Παππάς Κ 9, Αιδόνης , Ευθυμίου , Γάκης 4, Σωτηρίου 6, Πάνου 5.
Α.Γ.Σ.Ι.(Κουβάτσης Π.): Τζάνης 18, Μπέλος , Καννής 4, Καραμπίνης Σ , Βαρδάκης 6, Φίτσας 2, Μπαλτζής , Τσακανίκας 18, Παππάς Γ. , Παππάς Β, Μπουρδούκης 9, Μάντζιος 27.

Ανώνυμος είπε...

ΚΓΣ - ΦΑΙΑΚΑΣ 51-70
Δεκάλεπτα : (12-18,29-31, 38-50,51-70)
Κερκυραϊκός (Αντ. Ασπιώτης) : Γράψας 6, Χονδρογιάννης 6, Γεωργακόπουλος 6, Μοναστηριώτης 8, Τζάκος, Παπαγκίκας 9, Ντόκας 2, Γραμμένος, Κάντας 10, Μαντζούκης 4
Φαίακας : (Δ. Παπαδάτος) : Οικονομίδης 2, Τσβέτκοφ 4, Πέτα 8, Τσιριγγάκης, Γκιόκας 2, Παυλογιάννης 20, Τσενεμπής 20, Καρδάκης 14

Ανώνυμος είπε...

Nikolaou paixtaras!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

kirie miziko ..... bgalate kapoia simperasmata apo ton a giro??

Θεόδωρος Μυζίκος είπε...

Μετά το τέλος του α΄ γύρου, αφού έχω παρακολουθήσει αρκετούς αγώνες, έχω μελετήσει όλα τα αποτελέσματα, έχω διαβάσει όσα γράφονται σε όλα τα "δικά" μας blogs και έχω συνομιλήσει με πολλούς προπονητές και στελέχη των ομάδων είμαι σε θέση να κάνω κάποιες εκτιμήσεις. Θα ξεκινήσω από το νότιο όμιλο. Τον χαρακτηρίζει μια φοβερή ισορροπία. Όλοι οι αγώνες είναι "ανοιχτοί" σε κάθε αποτέλεσμα. Εκπλήξεις μπορεί να υπάρχουν σε κάθε αγωνιστική και στο 2ο γύρο. Όμως οι 4 ομάδες που έχουν από 10 βαθμούς μάλλον θα πάρουν και το εισητήριο. Η Αμφιλοχία στηριζόμενη κυρίως σε 96ρηδες είναι δύσκολο να αναστρέψει την κατάσταση. Ο Πήγασος κι αυτός με πολλά μικρότερα παιδιά, με καλύτερους παίκτες τους Κούση και Κορακοβούνη και παίζοντας την αγαπημένη άμυνα του Παναγιώτη Γιαρτζά μπορεί να φέρει κάποια αποτελέσματα αλλά δεν φαίνεται ικανός ν' απειλήσει τους 4 πρώτους. Μόνο η Δόξα Άρτας μπορεί να "μπει" τετράδα γιατί έχει καλή ομάδα και πιστεύω ότι την αδικεί, αυτή τη στιγμή, η θέση της. Από τους άλλους 4 ο Παναιτωλικός έχει σκληρή ομάδα και με αιχμές κυρίως το Βαφειάδη και λιγότερο το Μαυρομάτη πιστεύω ότι θα τερματίσει 1ος. Η Ναύπακτος φαίνεται πιο "γεμάτη" ομάδα με πολλόυς καλούς παίκτες (Θεοδώρου, Σύψας, Καπετανάκης) και με το Σταθάτο να επιμένει στην υποδομή θα είναι 2η. Λόρδος Βύρων και Λευκάδα είναι παρόμοιες ομάδες. Στηρίζονται και οι δύο κυρίως στους παίκτες προσωπικότητες που εχουν (Γιώτης και Κατωπόδης αντίστοιχα) και είναι εύκολο να τις αντιμετωπίσεις. Βέβαια έχουν και οι δύο ομάδες παίκτες με μπασκετικά κορμιά αλλά το μονόπλευρο παιχνίδι δεν τους έχει επιτρέψει να φανούν. Αν ανεβούν, με τους αγώνες, και οι υπόλοιποι είναι ικανές για όλα. Όσο αφορά τους αγώνες της 1ης φάσης μη τους λαμβάνεται και πολύ υπόψη σας γιατί τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά. Αργότερα θα γράψω και για το βόρειο όμιλο που έχω και καλύτερη εικόνα.

Ανώνυμος είπε...

i nafpaktos den einai mono autoi oi 3 paiktes pou grapsate!!! stirizete poli bathia kai den exei enan paikti pou kanei oli ti doulei!!!

Θεόδωρος Μυζίκος είπε...

Όταν λέω ότι είναι "γεμάτη" ομάδα ακριβώς αυτό εννοώ.

Θεόδωρος Μυζίκος είπε...

Και στο βόρειο όμιλο η εικόνα είναι η ίδια. Δηλαδή θα περάσουν οι 4 πρώτοι του α΄ γύρου (πας, αγσι, ατλας, φαίακας) πιθανώς όχι μ' αυτή τη σειρά. Καναλάκι, Παραμυθιά και Κερκυραικός έχουν κυρίως παιδιά σε μικρότερες ηλικίες. Το Καναλάκι έχει 3 αξιόμαχους παίκτες (Τσουμάνη, Παππά και Πάνου) και η Παραμυθιά δύο που θα έπαιζαν πεντάδα σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα (Μάστορα και Μπάμπα) αλλά δεν μπορούν να ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση. Ο Κερκυραικός έχει πληθώρα καλών παικτών αλλά είναι σχεδόν όλοι 96ρηδες. Του χρόνου θα μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και το πρωτάθλημα. Εφέτος όμως "δεν έχει" το Φαίακα και έχει να παίξει με τον Άτλα στην Πρέβεζα. Όσο αφορά τις 2 πρώτες θέσεις πιστεύω ότι πάνε Γιάννενα. Ο πας νίκησε 2 φορές εφέτος τον αγσι (τη μία άνετα) και μπορεί να το ξανακάνει οπότε θα είναι 1ος. Αν όμως χάσει μπορεί να έρθει 3ος αφού θα παίξει στην Κέρκυρα με Φαίακα. Αυτές οι 2 ομάδες διαθέτουν πληθώρα καλών παικτών. Μαρούγκας, Καρκαντέλος, Γκόγκος, Ποσποτίκης, Γεωργίτσης, Δημητριάδης ο πας και Μάντζιος, Τζάνης, Τσακανίκας, Καραμπίνης, Θειακός ο αγσι. Ο Φαίακας "φαίνεται" 3ος γιατί νίκησε με μεγάλη διαφορά την Πρέβεζα η οποία δεν ανατρέπεται. Έχει 3 πολύ καλούς παίκτες (Καρδάκης, Τσενεμπής, Παυλογιάννης). Τέλος ο Άτλας έχει την πρόκριση και θα παλέψει για κάτι καλύτερο. Διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες αλλά μέχρι σήμερα, στη 2η φάση, έχει παίξει 5 λεπτά με ΚΓΣ, 10 λεπτά με Παραμυθιά και ουσιαστικά ένα καλό ματς με τον πας. Αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του μπορεί ν' αλλάξει τα δεδομένα.

Ανώνυμος είπε...

k. Myziko gt dn grafete tous kalous tou Atla;

Ανώνυμος είπε...

synxaritiria ston kurio politi gia tn kataplhkthkh douleia pou kanei..alla kai ston theofilo lionto pou exei bgalei 3 paixtes pou twra kosmoun ta ghpeda ths esksbde...(sarris,mpountas,diamantis)..

Ανώνυμος είπε...

dikio kai pisteuw pws h arta twra pou exete ta duskola match entos 8a ta parei kai 8a einai tetrada pisteuw

Ανώνυμος είπε...

aftos apo arta to xei xasei !! edw den pires ta "eukola" 8a pareis ta diskola????

Ανώνυμος είπε...

8a deis 8a ta parw me diafora kiolas

Ανώνυμος είπε...

kala etci legate kai gia ton prwto giro!

Ανώνυμος είπε...

nai me megalh diafora... se perimenei nafpaktos mesa nomizeis 8a nikhseis??

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΦΑΝΕΛΑΣ ?

Ανώνυμος είπε...

Βουκελάτος (91), Διαμάντης (15), Σαρρής (13), Ζαλοκώστας (9), Πλέουρας (8), Κασαμπαλάκος (11), Βλάχος (4) , Μαυρομάτης (6), Καρατσώλης (7), Νικολάου (16) Μπούντας (12), Πεμαγί (10), Μπαλάσκας (5).

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΤΟΝ Α΄ΚΑΙ Β΄ ΟΜΙΛΟ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΑΣΙΣΤ ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

nai thn naupakto gia 33 ean 8umaste .............

Ανώνυμος είπε...

H NAFPAKTOS MPOREI NA KERDISEI THN ARTA KAI ME 35. (UA PAIZEI ME 12 PAIKTES +PROPONHTH KAI OXI ME 5 KAI XVRIS PROPONHTH POY EPAIJE STHN ARTA.

Ανώνυμος είπε...

as 8umi8oume afto t 8eeiko sxoleio p dn xerw poios t eixe grapsei!!! arta lew k klaiw!!!!!