Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Μεγάλη νίκη μέσα στην Ναύπακτο : Ναύπακτος -Άτλας 50-57

           Νικητής αναδείχθηκε ο 'Ατλας στον σημερινό τελευταίο προημιτελικό  αγώνα για το πρωτάθλημα παίδων της ΕΣΚΑΒΔΕ. Παίζοντας ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο, με τον Σήφη Ζαλακώστα σε μεγάλη μέρα,  έδειξε  την ανωτερότητά του.
           Για άλλη μια χρονιά πέρασαν στην τετράδα 3 ομάδες από το βορρά και μία από το νότο. Βέβαια οι διαφορές δεν ήταν μεγάλες ανάμεσα στις ομάδες. Ο Παναιτωλικός νίκησε εύκολα το Φαίακα αλλά με τους Κερκυραίους δεν "κατέβηκαν" Τσενεμπής και Καρδάκης. Αναμένονται δυνατοί ημιτελικοί.
          Στη Ναύπακτο έγινε ένα εξαιρετικά συναρπαστικό παιχνίδι ανάμεσα σε δυό πολύ καλές ομάδες οι οποίες έχουν την τύχη να κατευθύνονται από δυό ιδιαίτερα ταλαντούχους προπονητές. Καταπληκτικές άμυνες έπαιξαν και οι δύο ομάδες. Η Ναύπακτος προηγήθηκε στην αρχή με 6-0 και 10-4 αλλά από τη στιγμή που η Πρέβεζα πέρασε "μπροστά" δεν "ξαναπήρε κεφάλι". Η πιο μικρή διαφορά, στο 2ο ημίχρονο, ήταν 3 πόντοι (43-46) με καλάθι δώρο της γραμματείας. Το σκορ ήταν 40-44 για 2 λεπτά και στη συνέχεια 40-46. Κερδίζει φάουλ 2 βολών η Ναύπακτος, πετυχαίνει τη 1 και το ταμπλώ γράφει 43-46. Πολύ "χοντρό" και όμως πέρασε από την κ. Στάθη που δεν θυμόταν και είπε κάντε ένσταση. Ευτυχώς υπάρχει το βίντεο και θα το δείτε όλοι. Τα δεκάλεπτα: 14-17, 24-26, 36-40 και 50-57. Από τους γηπεδούχους καλύτερος ο Σίψας και τον ακολούθησαν Θεοδώρου και Γρέκας. Από τους φιλοξενούμενους καταπληκτικός ο Ζαλοκώστας (28 πόντοι) και καλοί Βουκελάτος και Πλέουρας (περιόρισε το Θεοδώρου). Πολύ ψύχραιμοι στο 4ο 10λεπτο οι Μπούντας, Σαρρής. Η διαιτησία της κ. Στάθη ήταν καταπληκτική κι ευτυχώς γιατί της κ. Κωνσταντινίδου ήταν κάτω του μετρίου. Χαρακτηριστικό το ότι σ' όλο το 2ο ημίχρονο έδωσε ένα μόνο σφύριγμα υπέρ της Πρέβεζας.
Οι ομάδες:
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ (Σταθάτος Γιώργος) :  Θεοδώρου 16, Σίψας 14, Γρέκας 10(1), Κυρίτσης 4, Κοτίνης 3, Δούρος, Νούλας, Σακκάς, Αλεξανδρής, Δημόπουλος, Καπετανάκης, Στούμπος.
ΑΤΛΑΣ (Πολίτης Σπύρος)  : Ζαλοκώστας 28, Βουκελάτος 14, Σαρρής 6, Μπούντας 4, Πλέουρας 3(1), Κασαμπαλάκος 2, Διαμάντης, Νικολάου, Μπαλάσκας, Βλάχος, Καρατσόλης, Μαυρομάτης.
Εξαιρετική η φιλοξενία της Ναυπάκτου.


14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

bravo atla krima h naupaktos

Ανώνυμος είπε...

συχαρητηρια και στις δυο ομαδες και καλη συνεχεια στον ατλα! ενας παιχτης του πας (γιωργος σιψας)

Ανώνυμος είπε...

sxolia apo ton agwna kai pontous??

Θεόδωρος Μυζίκος είπε...

Σχόλια θα γραφούν αύριο.

Ανώνυμος είπε...

grapste kai kati gia to pas-doksa artas kurie muziko

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ- ΑΤΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΠΥΡΟ ΠΟΛΙΤΗ.ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΦΟΒΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Αποκλείστηκε από την 4άδα και το final-four η Δόξα στους Παίδες, αφού έχασε στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ με 67-35. Η Δόξα ήταν κοντά στο σκορ για 2 10λεπτα και στο ημίχρονο έχανε 23-12. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανεβάσανε στροφές, αποδώσανε πολύ καλό Μπάσκετ και περιορίσανε την ομάδα μας σε παθητικό ρόλο, παίρνοντας με χαρακτηριστική άνεση το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Άλλωστε το τελικό 67-35 καταμαρτυρά την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.
Για την Δόξα σκόραραν οι: Μιχάλης 10, Κάτσινος 1, Γείτονας 5, Φορτοτήρας 6, Μπρανίκας 9 και Χούσια 6.

Ανώνυμος είπε...

Η Άρτα μόνη της έπαιξε? Από τον ΠΑΣ Γιάννενα δεν υπήρχαν στο φύλλο αγώνα παίκτες?

Ανώνυμος είπε...

kl eida ton agwna enas apo arta eixe kanei 5 tapes stous paixtes tou pas kai 8ewrontai oi kaluteroi

Θεόδωρος Μυζίκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

nai esy pou grafeis gia tn pas k tn arta dn 8 eprepe kan n sxoliaseis gt t skor eleikse 32 pnts diafora tr an esu nmzs oti oi paixtes t pas dn einai kaloi eisai pl exypnos!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

giati milate gia megali niki tou atla mesa stin nafpakto kirie miziko???? eseis legate pws o notios omilos einai ''paixnidaki''...... kai an den to eixate pei etsi ennoousate ....peite mia fora ta pragmata me to onoma tous kai min katigoritai kateutheia tin nafpakto ...... kserete gia ti lew.. gia to kalathi pou kai kala itan dwro ,,,, prwta elenksteto kai meta katigoreitai...!!!!

Θεόδωρος Μυζίκος είπε...

Φίλε μου κάνεις λάθος. Ήμουν ο μόνος που όταν όλοι (κυρίως οι νότιοι) επέμεναν ότι είναι καλύτερος ο βόρειος όμιλος, έλεγα ότι οι όμιλοι ήταν ισοδύναμοι. Πάντως είχαν δίκιο γιατί πάλι τρεις ομάδες του βορρά πέρασαν τετράδα. Δεν φαντάζομαι να κρίνεις από το all stars game γιατί αυτό ήταν γιορτή κι όχι ανταγωνιστικό παιχνίδι. Όσο αφορά το "καλάθι" θα πρέπει να ρωτήσεις παλιούς παράγοντες, παλιούς αθλητές της Ναυπάκτου και ουδέτερους που στο τέλος του αγώνα μου είπαν πως είναι δυνατόν τόσο παλιός παράγοντας να σου κλέψουν με τέτοιο τρόπο καλάθι; Άλλωστε υπάρχει και το video. Όσο αφορά τη "μεγάλη νίκη" επιμένω γιατί "είδα" δύο ισοδύναμες ομάδες ν' αγωνίζονται πόντο - πόντο για τη νίκη και τελικά να κερδίζει ο Άτλας που θεωρώ ότι ήταν ελαφρώς πληρέστερος.