Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Πάο και δεν είμαι καλααααα.....Αυτοκράτορας του Ευρωπαικού μπάσκετ ο Παναθηναικός!!


Το θρίλερ είχε happy-end! Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στον τελικό της ΤΣΣΚΑ (73-71) και κατέκτησε το 5ο ευρωπαϊκό της ιστορίας του, γράφοντας μια νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και του ελληνικού μπάσκετ.

Όλα αυτά κι ενώ οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 20 πόντους στο ημίχρονο (48-28), πριν νιώσουν τα... δόντια της "Αρκούδας" και του Ραμούνας Σισκάουσκας. Ο Λιθουανός ήταν αυτός που έφερε την ομάδα του σε απόσταση αναπνοής κι αυτός που ανέλαβε την τελευταία επίθεση. Η μπάλα δεν βρήκε το στόχο κι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέστρεψε μετά από... διάλειμμα ενός χρόνου στην κορυφή της Ευρωλίγκα.

Το "τριφύλλι" έγινε η 5η ομάδα στην ιστορία που "σηκώνει" για 5η φορά το τρόπαιο κι η μοναδική που μετρά τόσες κατακτήσεις από καταβολής φάιναλ-φορ (σ.σ 1988). Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Ρεάλ (8), ακολουθεί η ΤΣΣΚΑ (6), ενώ μαζί με τον Παναθηναϊκό ισοβαθμεί η Βαρέζε κι η Μακάμπι.

Για τον "Ζοτς" ήταν η 7η κούπα (ρεκόρ), αλλά κι η τρίτη του νίκη σε τελικό (σε τρεις προσπάθειες) απέναντι στον Έκτορα Μεσίνα, σε μια επανάληψη του τελικού του 2007.

MVP του τελικού αναδείχτηκε ο Βασίλης Σπανούλης, που θα μπορούσε να "μοιραστεί" τον τίτλο με τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Σημαντική ήταν κι η προσφορά του Στράτου Περπέρογλου που "κράτησε" την ομάδα του στην τέταρτη περίοδο, τον "τρίποντο" Αντώνη Φώτση ή και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκα που κατακτά τον τίτλο με τρεις διαφορετικές ομάδες.



Δείτε την στιγμή της απονομής του πέμπτου ευρω-Κυπέλλου και τα πανηγύρια των Πρωταθλητών Ευρώπης



Πηγή sport24.gr

3 σχόλια:

Δόξα Άρτας είπε...

kai twra to party mesa sto sef me ton gayro . pana8a pame gia allo ena triple crown

BigSta8is είπε...

nai re panatha gia panta etsi...
gia kapoious m.....s pou mas eixan xoflhmenous kai exo apo ton hmiteliko alla auto de ginetai...dustixos gia kapoious...

Ανώνυμος είπε...

nai prosexe...perna prwta mesa apo to sef kai meta mila gia triple crown